نمای کامپوزیت چیست.چرا باید از آن استفاده کنیم

امروزه با پیشرفت در معماری استفاده از مصالح متنوع بیشتر از قبل مورد استفاده طراحان و سازندگان ساختمانی قرار گرفت از همین رو استفاده از کامپوزیت آلومینیومی به عنوان یکی از مصالح نوین مورد استفاده در نماهای ساختمانی تبدیل شده است.
نمای کامپوزیت از جنس ورق آلومینیوم است که به صورت پنل‌های مشخص با ابعادی که توسط طراح تعیین گردیده بر روی نمای بیرونی ساختمان نصب می‌شود. نام این نماها نمای کامپوزیت است.

مهندسین و سازندگان صنعت ساختمان برای ساخت نمای ساختمان‌ها محدود به استفاده از مصالحی خاص نیستند. تنوع مصالح در ساخت نما برای ساختمان زیاد است. یکی از نماهای پر کاربرد در نمای ساختمان‌های مدرن و امروزی نمای آلومینیومی یا کامپوزیت نما است

کامپوزیت چگونه ساخته می شود

کامپوزیت آلومینیوم از سه لایه تشکیل می گردد. این لایه‌ها شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم  و یک لایه از مواد پلی اتیلنی تشکیل شده است .. بر روی سطح ورق کامپوزیت آلومینیوم نیز لایه ای  برای محافظت قرار گرفته است. ورق کامپوزیت با توجه به ضخامت، نوع آلیاژ آلومینیومی لایه‌ها، نوع رنگ به کار رفته در پوسته بیرونی و نوع مواد به کار رفته در لایه میانی، تنوع فراوانی را در کامپوزیت به وجود آورده است . البته جالب است بدانید که هر کدام از انواع ورقه‌های کامپوزیت دارای کاربردها و کیفیت های متفاوتی است

مهم ترین مزایای استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان

  • آسانی در تهیه ورق های آلومینیوم
  • صرفه اقتصادی نصب و اجرای نمای کامپوزیت نسبت به سایر متریال های مورد استفاده در نما
  • سرعت در اجرا
  • امکان استفاده در انواع ساختمان های، فرودگاه ها، ترمینال ها، ایستگاه های مترو، و ابنیه های خاص
  • دارای رنگهای خاص و شکل پذیری
  • قابل اجرا و استفاده بودن در اقلیم های آب و هوایی متفاوت
  • نصب و اجرای این نما توسط تمامی افراد با تجربه و متخصص
  • مقاوم در برابر تکان ها و لرزش

تاریخچه  استفاده از نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت برای اولین بار در کشور آلمان مورد استفاده قرار گرفت ، به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی در معماری و صنعت ساختمان  استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی مورد توجه طراحان و معماران ساختمانی قرار گرفت.

انواع کامپوزیت از نظر کاربردی

کامپوزیت بر خلاف  سایر مصالح ساختمانی از نظر زمان نصب سریع و نوع کاربری و محل نصب‌شان، دارای گستره وسیعی است . کامپوزیت از نظر کاربردی انواع مختلفی دارد . آلیاژ آلومینیومی این ورق‌ها متفاوت هستند. همچنین لایه میانی آن‌ها که از جنس پلی اتیلن است، با یکدیگر تفاوت دارند. ضخامت لایه آلومینیومی در ورق‌های کامپوزیتی نیز ممکن است متفاوت باشد. پوشش سطح ورقه کامپوزیتی، طرح‌ها، رنگ‌ها و انواع آلومینیومی کامپوزیت بر حسب پوشش سطح ورقه‌ها نیز انواع مختلفی دارند و با یکدیگر متفاوت هستن . در ذیل به اختصار به تشریح انواع کامپوزیت از لحاظ کاربرد میپردازیم

کامپوزیت بدون لایه محافظ 

برخی از انواع کامپوزیت ها  بدون هر گونه لایه محافظ برای نما نصب و اجرا می‌شوند. این نوع ورقه‌ها در مقابل شرایط جوی، اسیدی یا قلیایی بسیار آسیب‌پذیر خواهند بود و ضمانتی برای حفظ مقاومت کامپوزیت در نمای خارجی ساختمان وجود نخواهد داشت . از این نوع کامپوزیت ها برای دکوراسیون داخلی استفاده می گردد که  این نوع از  کامپوزیت‌های  برای نمای داخلی مناسب و به صرفه هستند.

کامپوزیت با پوشش محافظ

نوع دیگر  از ورقه‌های کامپوزیت از نظر اجرای رنگ دارای پوشش محافظ PVDF هستند. این پوشش نوعی رزین خاص به شمار می‌رود. این پوشش  باعث محافظت رنگ سطح ورق و دوام و پایداری آن در مقابل شرایط نامساعد جوی واشعه ماورای بنفش می گردد و . ماندگاری کیفیت ورقه‌ها را حداقل تا 30 سال تضمین نماید.

 قیمت در نماهای کامپوزیت

کامپوزیت بر اساس نوع متریال به کار رفته در تولید آنو  آلومینیوم، ضخامت، رنگ لایه و مواد لایه میانی دارای قیمت های متغیری هستند. همچنین روش اجرای نمای کامپوزیت عاملی بسیار موثر در قیمت نمای کامپوزیت می باشد. با توجه به این موارد نما کامپوزیت قیمت متغیری دارند. شرکت مهندسی سازه رنگین توانسته است با کسب تجربیات اجرایی سال های گذشته با کاهش بهینه هزینه های اجرا در این بخش قیمت مناسبی را برای مشتریان خود به وجود بیاورد .

 موارد تاثیرگذار  بر هزینه های نما کامپوزیت :

قیمت نوع ورق کامپوزیت

هزینه قوطی های به کار رفته  جهت زیرسازی نما

قیمت طراحی نمای

هزینه اجرا و  نصب ورق کامپوزیت

سایر هزینه های اجرای نما

 کاربرد کامپوزیت در نما

از کاربردهای نمای آلومینیومی کامپوزیت، می‌توان به پوشش نمای ساختمان‌های اداری، صنعتی، آموزشی، بهداشتی، فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها، ایستگاه‌های مترو با آن‌ها اشاره کرد. همچنین پوشش گنبدها و ابنیه‌های خاصی که باید از رنگ‌های خاصی در نمای آن‌ها بهره گرفت نیز می‌توان نمای آلومینیومی به کار برد. ورق های کامپوزیت آلومینیومی جایگاه خاصی در طراحی نمای ساختمان دارند و به دلیل مزایای این نما کاربردهای متفاوتی دارند. نما کامپوزیت مغازه، نما کامپوزیت ویلا ، نمای کامپوزیت ساختمان مسکونی از جمله کاربرد های آن است.

  • دکوراسیون داخلی شرکت ها و اماکن عمومی
  • نمای خارجی ویلا و ساختمان و بازسازی نما
  • سقف کاذب
  • مترو و پایانه های مسافربری
  • ساخت مخازن